Белгия намалява броя на пресконференциите за епидемията

  • 29 април 2020 12:30

  • 739
  • 0
Белгия намалява броя на пресконференциите за епидемията
© Getty Images

От следващата седмица Белгия преминава към постепенно облекчаване на ограниченията, предприети срещу епидемията от Ковид-19. Една от предстоящите промени ще засегне пресконференциите, които от началото на кризата в средата на март властите дават всеки ден.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Предвижда се пресконференции да има само в понеделник, сряда и неделя. Всекидневните данни ще бъдат обявявани в сайта на здравното министерство.

За последното денонощие в страната са починали още 170 болни (7501 досега), за лечение са били приети 174 души, а 340 са били изписани с подобрено здраве. Открити са 525 новозаразени при над пет хиляди изследвани.

Правителството съобщи, че скоро на ден в страната ще се правят по около 15 000 изследвания PCR и има възможност за увеличение до 25 хиляди. Предвижда се след време лабораториите в страната да могат на ден да проверяват по 45 000 изследвания.

COVID-19 взе 7331 жертви в Белгия

Белгия подготвя закон, който ще ограничи предоставянето на държавна помощ заради последиците от епидемията до дружества, които не са регистрирани или нямат представителства в зони "данъчен рай". Държавна помощ ще бъде получавана, само ако дружествата тази година не раздават дивиденти, не изкупуват обратно свои акции и не понижават капитала си.

Белгийското контраразузнаване предупреди дружествата да бъдат особено внимателни с представители на китайските и руските делови среди. Службите за сигурност обръщат внимание, че източници, свързани с Русия, разпространяват твърдения, че ЕС не е в състояние да осигури необходимата подкрепа в днешните условия.

Някои се възползват от възможностите за разпространение на фалшиви новини, включително с внасянето на съмнения в работата на полицията, допълва белгийското контраразузнаване. Местни медии отбелязват, че епидемията се използва и с други политически цели, като крайнодесните движения се стремят да насаждат разделение, а крайнолевите подбуждат към безредици.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
739 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини