Борис Джонсън благодари на британците за спазването на карантината

  • 27 април 2020 11:49

  • 489
  • 3
Борис Джонсън благодари на британците за спазването на карантината
© Getty Images/Guliver

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е благодари на британците за спазването на карантината, завръщайки се на работа днес, след като се възстанови от сериозна коронавирусна инфекция, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

"Давам си сметка, че всеки днес вирусът носи нова тъга и печал в домове по цялата страна и е истина, че това е най-голямото предизвикателство, срещу което страната се е изправяла" от времето на Втората световна война, каза Джонсън пред офиса си на "Даунинг стрийт" 10.

Той изтъкна, че тенденцията в разпространението на коронавируса във Великобритания започва да се обръща. Британският премиер обаче предупреди, че карантината ще трябва да бъде спазвана поне до 7 май, за да бъде избегната нова епидемична вълна.

Борис Джонсън се завръща, за да се изправи пред критиците си

Знам, че е трудно, и искам да възобновя работата на британската икономика възможно най-бързо. Отказвам обаче да лиша от смисъл всичките усилия и саможертви на британския народ и да рискувам да се стигне до втора вълна на заболяването, до много човешки жертви и до непосилно затруднение за националната ни здравна система, категоричен бе Джонсън.

С 20 732 смъртни случая от коронавирус в болниците, Великобритания е една от най-тежко засегнатите от пандемията държави. Броят на починалите се очаква да нарасне, когато бъдат прибавени починалите в старческите домове, за които представители на сектора твърдят, че са хиляди, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
489 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Парцалена кукла

2020.04.27 | 15:31

2
И ти като боко и другите лидери сте боклужи! Кой ти спазва карантина, улиците пълни, маски никой не носи, а хората спортуват, хвърлят пот и сополи на все
Алабализъм

2020.04.27 | 18:17

3
Защото всичко е шменди и капели с този вирус. Епидемията е организирана акция за да се направи преброяване на обречените да умрат от хроничните си болести. На някои беше помогнато да се сптавят по-бързо с тази задача за да се разтовари малко социалната и здравната система. Читавите се възстановяват бързо или изобщо не се заразяват. Калпавите се отправят към един по-добър свят. Пито - платено.

2020.04.27 | 13:24

1
Недей са прави, че си бил болен. Клоун. Същия тъпак като Боко Тиквето.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини