Ломбардия започва масово за тестване за антитела

  • 23 април 2020 17:19

  • 650
  • 0
 Ломбардия започва масово за тестване за антитела
© Getty Images/Guliver

Северната италианска област Ломбардия, епицентър на епидемията от новия коронавирус в страната, започна от днес да прилага своя собствена програма за изследване за наличието на антитела, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Тестването на хората се извършва в момент, когато регионът се подготвя за рестартиране на икономиката след седмици на спиране и изолация.

Така наречените серологични тестове на проби от интравенозна кръв ще се извършват първо в 14 от най-тежко засегнатите райони в Ломбардия, преди да обхванат цялата област следващата седмица. Тези серологични тестове проверяват за наличието на антитела в организма, което показва дали е имало вирусна зараза. Те са по-бързи и по-прости от тестовете за наличие на директно присъствие на коронавируса, така наречените тампони.

Италиански учен: COVID-19 е в Италия от октомври и вече е заразил над 35% от населението

Серологичните тестове ни предлагат известна сигурност днес и могат да ни дадат по-голяма сигурност утре, каза Джорджо Гори, кметът на град Бергамо - едно от най-големите огнища на заразата в Ломбардия и цяла Италия. Той добави, че серологичните тестове трябва да бъдат допълнени и от тестовете от тип тампони, за да се потвърди статусът на пациентите.

Тестовете в Ломбардия ще бъдат извършени първоначално върху хората под доброволна карантина. Областите Венето и Емилия-Романя започнаха масови серологични тестове по-рано този месец.

Учени обаче предупреждават, че докато серологичните тестове могат да помогнат за изясняване колко хора са били заразени, то няма сигурност дали наличието на антитела в организма означава, че пациентът е придобил имунитет, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
650 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини