Повечето държави от ЕС съобщават, че са овладели епидемията от COVID-19

  • 22 април 2020 17:39

  • 3927
  • 3
Повечето държави от ЕС съобщават, че са овладели епидемията от COVID-19
© Getty Images/Guliver

Повечето държави от ЕС днес са съобщили, че са овладели епидемията от COVID-19. Това посочи зам.-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович след заседанието на министрите по европейските въпроси.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

По неговите думи държавите в ЕС са единодушни, че когато се пристъпи към облекчаване на ограничителните мерки, трябва да се използват научни данни. Шефчович поясни, че трябва да се следи съотношението между броя на заразените и на болните, приети в спешните отделения.

Той добави, че 18 екипа в ЕС работят за създаването на ваксина срещу новата болест и разполагат с бюджет от 140 милиона евро.

Австрия разхлабва мерките срещу коронавируса през май

Шефчович допълни, че министри от Централна и Източна Европа днес са поставили въпроса с разпространението на дезинформация за заразата.

По неговите думи в тези части от ЕС дезинформацията и пропагандата намират почва. Той отбеляза, че институциите и държавите на ЕС трябва да разясняват повече какво правят срещу епидемията и призова журналистите да разказват за положителните истории в тези невиждани времена.

Зам.-председателят на ЕК съобщи, че комисията е поискала от основните интернет платформи да прочистват социалните мрежи от подвеждащи или вредни съобщения. По неговите думи са необходими допълнителни мерки в отговор на неверните твърдения за COVID-19 в интернет, отбелязва БТА. 

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
3927 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
????

2020.04.22 | 21:00

3
Ех, ако и ние си имахме ДЪРЖАВА!? НАРОДЕ????

2020.04.22 | 18:42

2
Овладели са ама през крив макарон като отпуснат юздите и няма да има спирка разбирам да намаляват ама те се увеличават.
валяк

2020.04.22 | 18:12

1
а ние от 9 март сме все в пик с 1000 болни евала рестартирайте икономиката бе тъпугери ние сме най бедните в европа и яко ще го отнесем

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини