Белгия е в готовност да очертае пътя за излизане от карантината

  • 20 април 2020 13:05

  • 5619
  • 0
Белгия е в готовност да очертае пътя за излизане от карантината
© Getty (архив)

Белгийските здравни власти днес съобщиха, че последните данни за епидемията от COVID-19 в страната позволяват да започне очертаването на пътя към постепенното излизане от наложената карантина, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

За последното денонощие в Белгия заболяването е отнело живота на 168 души (общо 5828 от началото на епидемията); в болница са били приети 232 души, а 138 са били изписани с подобрено здраве; били са установени 1487 нови заразени (39 983 общо до днес).

5163 са вече жертвите на коронавируса в Белгия

Здравните власти уточниха, че начинът, по който в Белгия се събират и обобщават данните за смъртните случаи, предполага по-завишени числа, но и създава по-ясна картина за мащаба на епидемията.

Властите призовават с очакваното постепенно облекчаване на мерките да се продължи с основното - личната хигиена и спазването на разстояние между хората на обществени места.

Местни медии съобщават, че заради епидемията в Белгия 65 на сто от спешните случаи не стигат до лекар, като се наблюдава и липса на достатъчно грижа също за хората с ракови заболявания и пациентите на хемодиализа.

Въведените в страната ограничителни мерки са в сила до 3 май

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
5619 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини