Чешкото правителство към жените: Този Великден забравете за камшиците

  • 14 април 2020 11:44

  • 5909
  • 6
Чешкото правителство към жените: Този Великден забравете за камшиците
© Gettyimages (архив)

Властите в Чехия отправиха призив към младите мъже в страната да оставят камшиците си за този Великден вкъщи заради извънредното положение от COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

По принцип всяка година на Великден в Чехия се провежда традиционният ритуал, който се наблюдава най-вече по селата. Тогава всеки момък тръгва от къща на къща, носейки със себе си върбова пръчка, украсена с шарени панделки и пискюли, която наподобява камшиче, или т.нар. помлашка. Според традицията всяко момиче трябва да бъде леко ударено по краката и задните части, за да се радва на плодовитост и обилно здраве.

Забраниха на нудистите в Чехия да свалят защитните маски

Въпреки че целта не е да се предизвика болка, някои участнички все пак признават, че понякога наистина биват наранявани от някои по-силни замахвания.

,,Болката понякога може да бъде ужасна'', споделя за Би Би Си Ладка Бауерова от Прага.

Но по разпореждане на чешкото правителство заради разпространението на коронавируса бе отправен призив тази година традиционното бичуване да бъде пропуснато за утеха на жените.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
5909 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
бг реалист

2020.04.14 | 14:43

5
Колко много лъжливи новини от БИ БИ СИ . 1. “ Този Великден забравете за камшиците “.Това е много близко до нашата сурвакница за нова година . По селата ходят МЛАДЕЖИ от къща на къща с народна носия и музика .Домакинте ги посрещат с радост и с ШАРЕНИ ЯЙЦА ,СЛАДКА ПОГАЧА И МНОГО НАСТРОЕНИ ЕЕЕЕ. Такива “ сурвачки “ може да си направиш от СПЛЕТЕНИ БЪРБОВИ КЛОНКИ ( НЕ Е СЛУЧАЙНО ), или да си купиш и от Кауфланд дори ???
turn of tide

2020.04.14 | 20:41

6
Да, ама драскача на статията не е запознат с една много важна подробност- годината е Високосна и жените "мръзкат" мъжете
# (neregistriran)

2020.04.14 | 13:05

4
Гюле, гюле 'Семейни войни'. Водещият Цецо от Плевен е голям сладур. Блазе на семейството им. Обожавам красивите жени
.

2020.04.14 | 12:35

3
С кожения камшик ще заплодя всички моми за здраве през годината ! хехххе
S&M

2020.04.14 | 12:07

2
Много жени си падат по камшици, но не от върбови клонки, а в комбинация с кожени костюми и каишки. Това с върбовите клонки е аматьорска работа.
,,Болката понякога може да бъде ужасна'', споделя

2020.04.14 | 11:55

1
естествено, че е за бибиси. те работят срещу всякакви християнски празници да ги изкарат дивашки и нелепи. виж ако са ислямски са върха на цивилизацията. там припикават от кеф.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини