Италия може да отмени някои от мерките срещу COVID-19 в края на април

  • 09 април 2020 12:16

  • 665
  • 0
Италия може да отмени някои от мерките срещу COVID-19 в края на април
© Unsplash

Италия може да започне от края на април да премахва постепенно някои от ограниченията, въведени с цел спиране на заразата с Ковид-19, ако разпространението на болестта продължи да се забавя. Това каза днес премиерът Джузепе Конте в интервю за Би Би Си.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

"Трябва да изберем сектори, които да подновят дейността си. Ако учените дадат одобрение, можем да започнем да отхлабваме някои мерки още в края на този месец", каза Конте в ефира на британската телевизия.

Пет поредни дни намалява броят на пациентите в интензивни отделения, а броят на починалите вчера бе по-малък от този във вторник, отбеляза Ройтерс. Това породи надежди, че ситуацията се успокоява, въпреки че вчера новите случаи на заразени бе с около 800 повече, отколкото във вторник.

Под 550 починали от коронавируса през последното денонощие в Италия

Клонове на работодателската лобистка група "Конфиндустрия" от северните области Ломбардия, Венето, Пиемонте и Емилия-Романя, където са съсредоточени 45 процента от цялото италианско производство, призоваха вчера правителството да изготви "пътна карта" за връщане към работа, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
665 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини