Самолет с 45 тона медицинско оборудване от Южна Корея пристигна в Румъния

  • 08 април 2020 15:30

  • 545
  • 0
Самолет с 45 тона медицинско оборудване от Южна Корея пристигна в Румъния
© Getty Images/Guliver

Самолет, превозващ около 45 тона медицинско оборудване от Южна Корея, пристигна днес на летище Отопени в Букурещ, съобщава в. "Ромъния либера", цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Според министерството на отбраната товарът включва 100 000 защитни гащеризона, купени от румънската държава чрез Националната служба за централизирани покупки и Главния инспекторат за извънредни ситуации.

25% от заразените с COVID-19 в Румъния са служители от здравеопазването

Пратката, която е трета поред доставка на медицинско оборудване на Южна Корея, пристигна със самолет Боинг C-17 "Глоубмастър". Разходите за въздушния транспорт са платени от Съединените щати, а самолетът е част от ескадрилата на Програмата на НАТО "Стратегически въздушен транспорт", базирана в Унгария.

Министърът на отбраната Николае Чука и американският посланик Адриан Цукерман посрещнаха самолета при пристигането му на букурещкото летище.

"Гордеем се, че можахме да окажем помощ на румънското правителство за транспортирането на изключително необходимите ресурси от Южна Корея. Стратегическото партньорство между Съединените щати и Румъния никога не е било толкова силно и носи ползи на нашите народи в различни сфери. Ще продължим да укрепваме и разширяваме нашето партньорство не само по време на тази криза, но и за възстановяването на нашите икономики", написа във Фейсбук американският дипломат.

Трите транспорта на медицинско оборудване от Южна Корея (на 26 март, на 28 март и на 8 април) бяха осъществени с подкрепата на министерството на отбраната на Румъния.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
545 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини