Британски фермери изхвърлят мляко заради липса на клиенти

  • 08 април 2020 14:44

  • 405
  • 0
Британски фермери изхвърлят мляко заради липса на клиенти
© Pixabay

Лишени от редица пазари заради карантината, британските фермери са принудени да изхвърлят хиляди литри прясно мляко, предаде Франс прес. Това е нагледен пример за тежкото положение, в което земеделският бранш изпадна заради кризата с коронавируса.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Затварянето на много вериги кафенета, ресторанти и офиси нанесе тежък удар на сектора във Великобритания, където доставката на мляко рано сутрин е традиция.

Днес трябваше отново да изхвърля мляко, което прави прахосани 17 000 литра мляко, изрази съжалението си в Туитър Робърт Малет, производител от Уилтшър, Югозападна Англия. Производителят на сирене Уинтърдейл (Winterdale) от югоизточното графство Кент публикува в неделя в социалната мрежа впечатляващо видео, в което десетки литри мляко се изсипват в канализацията.

Малко британски фирми успешно достигат до правителствена финансова подкрепа

"Днес не минаха да вземат млякото и то е прахосано. Освен това все още не са ни платили за февруарското мляко", жалва се той.

Търсенето на мляко от домакинствата е нараснало през март, тъй като сега хората се хранят изцяло у дома, но поръчките на ресторантите са се сринали, според специализирания сайт "Фарминг ЮКей".

Броят на починалите от COVID-19 във Великобритания нарасна с 439 и достигна 5373

Депутатът от Консервативната партия от Кент Том Тъгендхет определи отношението към фермерите като изненадващо неприятно и обеща да сезира министерство на земеделието. Мощният национален синдикат на селскостопанските производители увери, че работи с правителството, за да реши проблема. Организацията се опитва да уреди излишното мляко да се изпраща директно в магазините, без да се минава през прекупвачи.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
405 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини