Огромна измама с 10 млн. маски в Германия

  • 08 април 2020 11:03

  • 2279
  • 1
Огромна измама с 10 млн. маски в Германия
© Getty (архив)

Германското правосъдие разкри мащабна измама с неосъществена доставка на близо 10 милиона предпазни маски за 15 милиона евро в провинция Северен Рейн-Вестфалия, съобщи прокуратурата в Траунщайн, цитирана от АФП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Две дистрибуторски компании - от Хамбург в Германия и от Цюрих в Швейцария, е трябвало да доставят маските на властите в най-гъстонаселената германска провинция.

Меркел: Пандемията от COVID-19 е най-голямото изпитание за ЕС от неговото основаване

Фирмите обаче са станали жертва на измамници. Те са платили авансово близо 2 милиона евро по сметката на предполагаемо дружество-доставчик, но маските така и не пристигнали. Щом измамата е била разкрита, провинция Северен Рейн-Вестфалия, която е платила вече 14,7 милиона евро на дистрибуторските компании, обаче е успяла да си върне парите.

Силното търсене на този вид защитни средства предизвика безмилостна конкуренция между различните държави, отбелязва АФП. Понякога се стига дори до разпри между страни-членки на ЕС, много от които забраниха износа на медицински материали или реквизираха запаси от подобни стоки, като Франция.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

 

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
2279 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
????

2020.04.08 | 12:34

1
А, в България, каква е ИЗМАМАТА????

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини