Правителството в Гърция: Великденските служби само при закрити врата

С ново решение гръцките министерства на образованието и вероизповеданията и на здравеопазването и официално регулираха провеждането на църковните служби в седмицата преди Великден, съобщи АНА-МПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18547

По-конкретно, в периода от 12 до 20 април новите разпоредби, приети вчера за предотвратяване на разпространението на коронавируса в помещенията за богослужение, предвиждат следното:

Гърците очакват до двайсет дни да разберат как ще се отменят ограничителните мерки
а) в присъствието на обществеността се забранява извършването на литургии, богослужебни събирания, свещенодействия и всякакви религиозни церемонии във всички помещения за религиозно богопочитание от всякакви изповедания и религии, независимо от размера и капацитета, на цялата територия на страната, с превантивна цел за общественото здраве.
б) разрешава се извършването на литургии при закрити врата единствено и само от религиозния служител и помощен персонал (напр. псалт), общият брой на които не трябва да надхвърля 4 физически лица. Религиозният служител отговаря да вземе всички необходими мерки, които се изискват по постановлението. Не се разрешава, дори и при закрити врата, извършването на литургии в помещения, които се намират в частни имоти, сгради и т.н.
в) забраняват се посещенията от обществеността, индивидуални или групови, в манастирите. Разрешава се извършването на литургии и последования в манастирите без присъствието на обществеността.
г) разрешава се, наред с телевизионното и радиоизлъчване, и самостоятелното интернет излъчване на литургията.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18547

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.04.07 | 10:26
    Уж големите православни, уж всики гърци пазители на вярата, уж Вселенския е грък, пък видишли ти в черквите без хора! Та нали черквата са Христос и ние хората, народа Божии! добре, че у нас има вярващи и хладнокръвни владици да не посрамим вярата и самия Христос! Не трябва, като изплашените Му ученици да се разбягаме, когато Го заловиха, а да устоим на бесовския гняв и ярост!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет