Чрез видеовръзка - принц Чарлз откри нова болница в Лондон

  • 03 април 2020 15:55

  • 760
  • 0
Чрез видеовръзка - принц Чарлз откри нова болница в Лондон
© gettyimages

Британският принц Чарлз откри официално новата болница "Найтингейл" в най-големия изложбен и конгресен център в Лондон, предаде АП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Чарлз откри временния обект в центъра "Ексел" в Източен Лондон чрез видеовръзка от своята шотландска резиденция Бъркхол и отдаде почит към всички, участвали в инсталирането на болницата, което стана само за девет дни. Британският престолонаследник заяви, че е "изключително трогнат" от това, че на него се пада честта да открие болницата. Принц Чарлз, който по-рано през седмицата излезе от карантина, след като беше дал положителна проба за COVID-19, заяви, че е имал късмета да бъде само с леки симптоми. По думите му той се надява новата болница, носеща името на Флорънс Найтингейл, легендарната милосърдна сестра, да бъде нужна само за кратко време и на колкото се може по-малко хора.

Принц Чарлз излезе от изолация

В болницата "Найтингейл" първоначално ще има 500 легла с респиратори и кислород, но общият й капацитет е за лечение на около 4000 пациенти, отбелязва БТА, цитирайки Ройтерс. Болницата бе построена с помощта на военните и е първата от общо шест временни лечебни заведения, които ще бъдат разположени в цяла Великобритания за нуждите на борбата с епидемията. Досега в Обединеното кралство са починали 2921 души, заразени с COVID-19.

Принц Чарлз е дал положителна проба за коронавирус

"Невероятно е, но тази нова болница в Лондон бе вдигната буквално от нулата само за по-малко от две седмици", заяви Саймън Стивънс, директор на британската Национална здравна служба. Центърът "Ексел", чиято изложбена площ е 83 613 кв. м, обикновено е домакин на събития на сектори като отбраната, туризма и други. По време на Олимпиадата през 2012 г. той бе използван за състезания по спортове като бокс, фехтовка и вдигане на тежести.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
760 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини