От 600 до 1200 чужденци се заразили с COVID-19 в австрийски ски курорт

  • 02 април 2020 17:50

  • 1095
  • 0
 От 600 до 1200 чужденци се заразили с COVID-19 в австрийски ски курорт
© Getty Images/Guliver

Между 600 и 1200 са хората от различни страни, заразили се с коронавируса в популярния ски курорт Ишгъл в Австрия, съобщи днес шеф от Австрийската здравна агенция, цитиран от ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Разпространението на заразата в Ишгъл и долината Пацнаун привлече вниманието на политици и юристи, като местните власти бяха обвинени, че са чакали прекалено дълго, за да затворят курорта.

Заразеният в Русе мъж е с едностранна пневмония, работил с приятелката си в ски курорт в Австрия

На 5 февруари е първият случай на заболял в долината Пацнау, провинция Тирол - швейцарка, работила като сервитьорка в бар. Тя обаче имала леки симптоми и била тестувана за коронавируса едва в началото на март, каза медицинският експерт Франц Аленбергер на пресконференция във Виена. По думите му коронавирусът е бил внесен от двама млади норвежци, които били на обучение в Италия и отишли на ски в Тирол. Той каза, че има около 600 австрийци, заразени в долината, и "най-малко още толкова, ако не и два пъти повече хора от други страни".

Австрийският адвокат по правата на потребителите Петер Колба твърди, че разполага с данни за около 2200 туристи, които са дали положителен тест след ваканция в долината Пазнау. Мнозина от тези туристи, които са се включили в колективен иск, са от Германия, Швейцария, Великобритания, Нидерландия и някои северноевропейски страни. Австрийската прокуратура и полицията разследват дали огнището в Ишгъл се е разгоряло поради небрежност, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време: 

 

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1095 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини