570 души са починали в старчески домове от началото на епидемията в източен френски регион

  • 02 април 2020 13:29

  • 394
  • 0
 570 души са починали в старчески домове от началото на епидемията в източен френски регион
© Pixabay

Петстотин и седемдесет души са починали в старчески домове в източен френски регион от началото на епидемията от Ковид-19 в страната, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на регионалните здравни власти.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Франция стана четвъртата страна в света, която премина прага от 4000 починали заразени от новия коронавирус. Но тези данни не включват смъртните случаи извън болниците, предава БТА.

В страната нараснаха случаите на починали хора в старческите домове. От различни части на Франция бе съобщено за десетки починали там. Официални представители засега се въздържат от директна връзка на тези смъртни случаи с коронавируса, предвид възрастта и здравето на много от починалите.

Възрастните хора с COVID-19 в Белгия няма да бъдат приемани в болница

"Към 31 март 411 старчески домове бяха засегнати от Ковид-19 от общо 620 в региона", съобщиха здравните власти на Големия източен френски регион и уточниха, че общо починалите са 570.

Регионите във Франция събират данни за ситуацията в домовете за възрастни хора и Националната агенция по здравеопазване се очаква да оповести конкретни цифри по-късно днес. Почти 1 милион души живеят в старчески домове във Франция.

Миналия месец високопоставен здравен представител предупреди здравния министър, че най-малко 100 000 души могат да починат във Франция, ако ситуацията с коронавируса не бъде овладяна

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
394 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини