Над 57 000 са заразените с новия коронавирус в Германия

  • 30 март 2020 10:09

  • 4770
  • 2
Над 57 000 са заразените с новия коронавирус в Германия
© Getty (архив)

Броят на потвърдените случаи на зараза с новия коронавирус в Германия достигна 57 298, като смъртните случаи досега са 455, предаде Ройтерс, като се позова на данни на Института за инфекциозни болести "Роберт Кох".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

За последното денонощие случаите на зараза в страната нараснаха с 4751, а смъртните случаи - с 66. Най-много случаи на зараза има в Бавария (13 989), където епидемията се появи първо в Германия.

Според появил се в германски медии документ страната е решила да възприеме стратегията на Южна Корея в борбата с коронавируса, предаде Франс прес. Германия вече прави, според властите, между 300 000 и 500 000 теста на седмица, което е повече в сравнение с редица нейни европейски съседи. Например Франция е запазила тестовете си само за болни със сериозни патологии.

Германски министър се самоуби заради COVID-19


Правителството на Ангела Меркел освен това не мисли да спира дотук. Документ на вътрешното министерство, препоръчва именно стратегия, вдъхновена от Южна Корея с поне 200 000 теста на ден. Ще бъдат тествани всички, които мислят, че са засегнати от коронавируса, както и хората, за които се предполага, че са били в контакт с болен, се казва в документа. Сега тестовете касаят хора, които са едновременно болни и били в контакт с човек с положителен тест.

Според изтеклия в медиите документ геолокализацията - средство, използвано от Южна Корея, за да позволи на хората да следят местата, на които се намират хора, дали положителен резултат на тестовете за коронавирус - е неизбежно за използване в Германия в дългосрочен план, но по този въпрос избухна оживен дебат, тъй като защитата на личните данни е свещена в страната.

Румъния вече произвежда собствени санитарни маски

В последните седмици Южна Корея беше сочена за пример заради масовата кампания за откриване на заразени, изолиране на заразените и за технологично проследяване с цел намиране и после тестване на контактни лица.

В Германия има и над 25 000 легла за пациенти с респираторна надостътачност, но в последно време някои от тях не се използваха поради недостиг на персонал, припомнят специалисти. Има и недостиг на 17 000 медицински сестри. Някои болници, като берлинската "Шарите" пък, потърсиха помощ и от студенти по медицина, и от пенсионирани медици.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
4770 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Българин

2020.03.30 | 11:40

2
ТУК СЕ ПИШЕ НА КИРИЛИЦА, КОМЕНТИРА СЕ КОРОНАВИРУСЪТ И В ТОВА ОТНОШЕНИЕ ГЕРМАНИЯ Е НА ПЪРВО МЯСТО ПО НИСКА СМЪРТНОСТ ОТ COVID19! ДАННИТЕ СА ОТ ПРЕДИ ДВА ДНИ, ДРАГИ ЖУРНАЛЯ? МОЛЯ НАПРАВЕТЕ СПРАВКА И НЕ ПИШЕТЕ СТАРИ НОВИНИ, ЗАЩОТО ПРОЦЕСЪТ НА БОРБА С КОВИД 19 Е ДИНАМИЧЕН!!!

2020.03.30 | 10:36

1
badete sigurni glupavi nemci lubimcite na hermafrodita merkel arabskite manafi izbiha iznasiliha izgaziha I nasiakoha hiliadi ot vas demek mnogo povece ot korona virusat.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини