Испания предприе нова тежка мярка заради последствията от коронавируса

  • 29 март 2020 06:59

  • 14442
  • 0
Испания предприе нова тежка мярка заради последствията от коронавируса
© Gettyimages (архив)

Испания, която е на второ място в света по брой починали от коронавируса, ще спре за две седмици всички икономически дейности, които не са от първостепенно значение, за да се бори с разпространението на епидемията. Това обяви премиерът Педро Санчес, цитиран от Франс прес и Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32966

,,Всички работещи в дейности, които не са от първостепенно значение, ще трябва да си стоят у дома в следващите две седмици'', заяви Санчес, следвайки примера на Италия, която е с най-много жертви от коронавируса.

,,Хората, които са спрели работа, ще получат обичайните си заплати, но ще трябва да наваксат пропуснатите работни часове на по-късна дата'', добави Санчес.

Мярката е в сила от 30 март до 9 април.

,,В Испания най-трудните часове предстои да настъпят, вирусът ни поразява с безмилостна жестокост'', заяви още Санчес, цитиран от ДПА.

Мор в Испания: 832 жертви за 24 часа

Армията освен това ще се притече на помощ за транспортиране на труповете на починалите в следствие на усложнения от заразата, предаде ДПА, като се позова на здравното министерство.

В Испания за последните 24 часа починаха 832 души, а общият брой на смъртните случаи нарасна до почти 5700. Общият брой на заразените пък възлиза на 72 000, припомня статистиката БТА.

NOVINI.BG ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
14442 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини