Отварят магазините за алкохол в Северна Ирландия

  • 27 март 2020 20:36

  • 1838
  • 1
Отварят магазините за алкохол в Северна Ирландия
© Pixabay

Регионалното правителство на Северна Ирландия възнамерява да позволи да отворят отново специализираните магазини за алкохолни напитки, съобщи днес министърът на правосъдието на британската провинция, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

За разлика от останалите части на Обединеното кралство - Англия, Уелс и Шотландия - по-рано тази седмица северноирландските власти разпоредиха на алкохолните магазини да затворят врати. Това решение предизвика критики от страна на политици и търговци, защото бе засилен натискът върху и без това претоварените супермаркети, където също се продават спиртни напитки.

Над 1800 заразени с коронавируса и близо 20 починали в Ирландия

"Магазините за продажба на алкохол не са сред важните. Обаче те бяха извадени от списъка на обектите, на които е наредено да затворят", написа в "Туитър" северноирландският правосъден министър Наоми Лонг и добави, че актуализираният списък ще бъде публикуван вероятно днес.

Република Ирландия, която има отворена сухопътна граница със Северна Ирландия, засили тази седмица рестриктивните си мерки заради коронавируса, но също остави отворени магазините за алкохол. Гражданите на републиката често отиват на север, където цените на алкохола са по-ниски.

Пъбовете, където се сервира алкохол, вече са затворени в цялото Обединено кралство.

NOVINI.BG ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1838 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Bravo

2020.03.27 | 21:33

1
Viva la Ireland.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини