В условията на изолация Борис Джонсън ще продължи да координира борбата срещу коронавируса

  • 27 март 2020 18:33

  • 392
  • 2
В условията на изолация Борис Джонсън ще продължи да координира борбата срещу коронавируса
© Getty Images

Почукване по вратата и звук от отдалечаващи се стъпки - така ще получава храна и документи от външния свят през следващите седем дни британският премиер Борис Джонсън, който даде положителна проба за коронавирус, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Джонсън обяви днес, че ще продължи да ръководи борбата на Великобритания срещу разпространението на коронавируса, въпреки че ще бъде в изолация.

Джонсън ще работи от офиса на финансовия министър Риши Сунак на "Даунинг стрийт" 11, намиращ се в съседство с премиерската канцелария. Британският премиер ще води заседанията с министрите си чрез видеоконферентна връзка, а необходимата му храна и документи ще бъдат оставяни пред вратата на офиса му.

Борис Джонсън с коронавирус

Безпрецедентните мерки във връзка с положителната проба на Джонсън налагат затваряне на вратите и коридорите в сградата на правителството на "Даунинг стрийт" 10 за посетители. Сградата е правителствена резиденция от близо 300 години и популярна туристическа дестинация.

Джонсън, който е на 55 години, заяви, че симптомите му са леки - температура и кашлица. Негов говорител изтъкна, че премиерът е в достатъчно добро състояние, за да ръководи всекидневните заседания на експерти и министри, посветени на борбата срещу коронавируса.

Все още не е ясно дали 32-годишната приятелка на Джонсън, Кери Саймъндс, която е бременна, е дала проба за коронавируса. Британският премиер ще остане под карантина за срок от седем дни в изпълнение на предписанията на специалистите по опазване на общественото здраве.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
392 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Наблюдател

2020.03.27 | 21:05

2
Е каква е тази карантина от 7 дни? Във всички други европейски страни е 14 дни изолация за проверка за заразяване с вируса и мин. 21 дни изолация, ako вирусното заразяване е потвърдено. След 7 дни да може да сее вируси на ляво и дясно, така ли?
Шопендар

2020.03.27 | 19:38

1
Борис джитка с колело по улиците на Лондон,без охрана и без да го е страх от народната любов.а нашите управници не смеят и до кенефа да отидат без мутри да ги пазят....

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини