Ватиканът: Церемониите за Великден ще бъдат без богомолци и процесии

Церемониите, свързани с Великден, ще бъдат без богомолци, без ритуала за измиване на крака или без процесии. Това се казва в постановление на Ватикана, предаде БТА.

Вярващите ще бъдат информирани за часовете на ритуалите и ще се молят по време на тях в домовете си, гледайки, ако им е възможно, директното излъчване по телевизията или в интернет, се казва в постановлението.

Шоколадовите великденски зайчета също слагат маски заради вируса

Съгласно разпоредбите по време на церемониите целуването на кръста ще бъде ограничено само до онези, които отслужват ритуалите.

Богомолците са призовани по време на молитвата на Разпети петък да се помолят за болните и покойните. Постановлението предоставя точни препоръки за церемониите в периода 5-11 април. Великден за католиците е на 12 април.

Коментари

  1. 2020.03.26 | 10:25
    "В падащия самолет атеисти няма", са казали хората. И нашите попове да последват примера, не сме средновековието. Човек трябва да се моли в сърцето си, в коя сграда, джамия или черква, или у дома, все едно.
  2. 2020.03.26 | 09:38
    мая, тов е православен храм, не е е католически
  3. 2020.03.25 | 23:20
    Vsichki deto vervat da se moliat na onia deto shte gi "spasiaval", tia deto ne vervame da ni lekuvat doktorite, nie na tiah viarvame.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет