Франция обяви 321 нови починали след зараза с коронавируса; общият им брой е вече 1331

  • 25 март 2020 22:08

  • 3384
  • 0
Франция обяви 321 нови починали след зараза с коронавируса; общият им брой е вече 1331
© Getty Images/Guliver

Здравните власти във Франция обявиха днес нови 231 смъртни случая след зараза с коронавируса, с които общият им брой в страната достигна 1331, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Тези данни отчитат само починалите в болниците и властите очакват скоро да съберат сведения за смъртните случаи в старческите домове, което може да доведе до по-голям ръст на регистрираните смъртни случаи.

Франция ще освободи предсрочно до 6000 затворници заради коронавируса

На пресконференция директорът на националната здравна агенция Жером Саломон каза, че броят на заразените с вируса се е увеличил до 25 233, което е прираст от около 13 на сто за денонощие. По думите му 2827 от тях са в тежко състояние и се нуждаят от животоспасяващи процедури. Това означава, че над една трета от осемте хиляди болнични легла във Франция, снабдени с апаратура за командно дишане, са заети, добави Саломон.

Днес в цяла Франция църковните камбани биха привечер за 10 минути в знак на обща надежда, че страната ще преодолее кризата. Камбанният звън отбеляза и Благовещение.

Църковните власти призоваха и богомолците да се помолят на Дева Мария и да запалят свещи на прозорците си, тъй като не могат да го направят в църквите, затворени заради коронавируса.

 

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
3384 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини