Чехия въведе забрана за събирането на повече от двама души на открито, ако не са роднини

В Чехия се въвежда забрана за събирането на открито на повече от двама души на едно място, съобщи днес чешкият министър на здравеопазването Адам Войтех, предаде ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13812

По думите му това е "необходимо ограничение, насочено към запазването на здравето на гражданите" на фона на кризата с коронавируса.

Забраната, която ще е в сила поне до 1 април, не се отнася за близки роднини. Изключение се прави и за хората, които работят в предприятия при условията на наложената на 16 март общонационална карантина, като тези хора ще могат да се събират на групи, ако това е необходимо за изпълняването на служебните им задължения. Забраната не се отнася също за пътниците в обществения транспорт и за присъстващите на погребения.

Войтех препоръча на чехите да си стоят у дома и да излизат само за да отидат на работа или до аптеки и магазини за храна. Министерството на здравеопазването отправи призив към хората да пазят помежду си дистанция от два метра на обществени места, а към възрастните над 65 години да полагат особени грижи за себе си.

По данни от днес заразените с коронавируса в Чехия са 1497. Досега в страната са починали пет човека, а 10 са оздравели.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13812

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет