Полша удължи до 13 април действието на решението си да затвори границите

  • 25 март 2020 17:16

  • 440
  • 0
Полша удължи до 13 април действието на решението си да затвори границите
© Getty Images/Guliver

Полските власти взеха решение да удължат до 13 април действието на заповедта за затваряне на границите на страната за ограничаване на разпространението на коронавируса. Това заяви днес на брифинг полският министър на вътрешните работи и администрацията Мариуш Камински, цитиран от ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Както напомни министърът полските граници бяха затворени от 15 март за 10 дни. "Това решение е удължено с още 20 дни. До 13 април границите на нашата държава остават затворени", каза министърът.

Освен това, по думите на Камински, онези, които работят в съседните с Полша държави и ежедневно пресичат границата, от петък ще трябва да се поставят под карантина след пристигането си в страната. По-рано на тази категория граждани бе разрешено да пътуват за работа при нормален режим.

Полша въвежда нови мерки срещу разпространението на коронавируса

В Полша броят на потвърдените случаи на коронавирус достигна 957 души, а на починалите от болестта - 13. За ограничаване на разпространението на заболяването полските власти въведоха режим на епидемия, затвориха границите за чужденци и сега поставят всички пристигащи в страната под 14-дневна карантина.

В Полша са затворени всички образователни, културни и спортни учреждения, ресторантите, моловете, с изключение на хранителните магазини и аптеките. На хората е забранено да излизат навън, без да имат крайна необходимост за това. Не се позволява на хора да се движат на групи. Могат да се движат заедно до двама души.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
440 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини