Германия забрани влизането на чужди сезонни работници

  • 25 март 2020 14:56

  • 7109
  • 0
Германия забрани влизането на чужди сезонни работници
© Getty Images/Guliver

Германското правителство обяви, че забранява влизането в страната на сезонни работници от чужбина, за да овладее разпространението на коронавируса, предаде АФП, цитирана от БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Сезонни работници и работници за прибиране на реколтата вече няма да бъдат допускани в Германия от нашия граничен контрол, заяви говорител на вътрешното министерство на пресконференция в Берлин.

Забраната влиза в сила днес от 18 часа българско време и остава до "второ нареждане", като се отнася и за работници от страните членки на ЕС.

В Германия работи само един хотел - заради тайландския крал

Около 300 000 сезонни работници идват в Германия всяка година, основно от Полша и Румъния, за да помагат в прибирането на различни култури, като аспержи и ягоди.

Германия въведе миналата седмица граничен контрол с пет съседни страни, а днешното решение е ново затягане на условията за влизане в страната.

От Асоциация на производителите на аспержи в провинция Бранденбург съобщиха, че едва половината от необходимите 5000 сезонни работници за региона са пристигнали досега.

Германия предвижда следвирусен пакет от стимули

Много сме близо до прибирането на аспержите, но ако нямаме достатъчно работници, няма да успеем да приберем цялата реколта, каза Юрген Якоб.

От земеделското министерство предложиха недостигът да бъде запълнен с хора, изненадващо останали безработни заради кризата с коронавируса.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
7109 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини