Германия предвижда следвирусен пакет от стимули

  • 24 март 2020 18:01

  • 1670
  • 0
Германия предвижда следвирусен пакет от стимули
© Pixabay

Германия работи по следкоронавирусен пакет от стимули, за да вкара отново в релси най-голямата икономика в Европа, щом бъде овладяна епидемията, обявиха днес министри, цитирани от Ройтерс.

Кабинетът на канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се съгласува вчера пакет на стойност над 750 милиарда евро за смекчаване на преките последици от пандемията, като се планира да бъдат изтеглени нови заеми за първи път от 2013 година, припомня агенцията.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Германия: пакетът от 750 милиарда евро е само първата стъпка в борбата с кризата

Очаква се утре долната камара на парламента (Бундестагът) да приеме мерките, включващи финансиран с дълг допълнителен бюджет от 156 милиарда евро и стабилизационен фонд от 600 милиарда евро за кредитиране на затруднения бизнес и дялово участие в компании.

Министърът на икономиката Петер Алтмайер заяви пред журналисти, че този помощен пакет е едва първата стъпка в справянето с въздействието от коронавируса.

Той добави, че Берлин не бива да пропусне да осигури "нов подем" след края на кризата.
Финансовият министър Олаф Шолц коментира пред в. "Билд", че икономиката ще се нуждае от допълнителна подкрепа, след като вирусът бъде овладян.

В писмо до депутатите от своята Социалдемократическа партия, видяно от Ройтерс, Шолц отбелязва, че правителството трябва да предприеме стъпки, за да подпомогне икономиката веднага щом пъбовете, кината и магазините заработят отново.
Високопоставен информиран източник уточни, че разговорите сред управляващите за поствирусни стимулиращи мерки все още са в много ранен етап и не са направени конкретни предложения.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1670 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини