Властите призоваха французите, останали без работа заради коронавируса, да помагат на земеделците

  • 24 март 2020 13:19

  • 765
  • 0
Властите призоваха французите, останали без работа заради коронавируса, да помагат на земеделците
© Pixabay

Французите, останали без работа заради строгите мерки за борба с коронавируса, да отидат в селскостопанските имоти и да помогнат за производството на храни и други продукти, призова министърът на земеделието и храните Дидие Гийом в ефира на телевизия Бе Еф Ем.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

В селскостопанския отрасъл могат да се разкрият 200 000 работни места. Призовавам всички мъже и жени, които не работят в момента, всички, които са се самоизолирали в апартаментите и къщите си, сервитьорите, хотелския персонал, фризьорите и всички, които не работят.

Франция е в извънредно санитарно положение заради коронавируса

Присъединете се към голямата армия на френските земеделци, към всички, които могат да ни помогнат да нахраним страната, заяви Гийом, цитиран от АФП.

Ако искате да сте солидарни с лекарите, които рискуват живота си, не ръкопляскайте само от прозореца, но и направете нещо за обществото и отидете да помагате на земеделските стопани, добави той, предаде БТА.

Земеделската работа трябва да продължи, а за това е необходима работна ръка, добави министърът. Той подчерта, че няма спиране на доставките на продукти в страната и призова големите търговски вериги да дадат приоритет на закупуването на френски продукти.

Нидерландия и Франция затягат мерките срещу коронавируса

Броят на заразените от коронавирус във Франция достигна 19 856 вчера вечерта, а починалите са 860 души. От 17 март в страната са в сила ограничения за придвижване на граждани.

При излизане от вкъщи те трябва да носят попълнено заявление, в което да посочват целта на напускането на дома си и мястото, където отиват.

NOVINI.BG ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
765 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини