Хърватия и Босна и Херцеговина планират намаляване на заплатите

  • 24 март 2020 12:24

  • 1739
  • 1
Хърватия и Босна и Херцеговина планират намаляване на заплатите
© Pixabay

За разлика от Сърбия, където е планирано извънредно увеличение с 10 процента на заплатите в здравната система, в Хърватия и Босна и Херцеговина се говори за намаляване на заплатите в държавния сектор с 10 до 15 процента, предаде Танюг.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

След появяването на коронавируса страните от Западните Балкани обмислят различни мерки за спасяване на икономиката от пагубното влияние на епидемията, сред които и евентуална корекция на заплатите.

Заразените с коронавирус в Хърватия нараснаха до 168 души

Хърватският министър на икономиката Дарко Хорват заяви по-рано, че ако другите методи не помогнат по време на кризата, предизвикана от коронавируса, заплатите в държавния сектор ще трябва да се намалят, предава БТА. 

В Босна и Херцеговина премиерът на Мюсюлманско-хърватската федерация Фадил Новалич вчера каза, че според него в условия на криза трябва да се намалят всички заплати.

САЩ изпратиха помощ на Босна и Херцеговина за борба с коронавируса

"Разбира се, че смятам, че трябва да се намалят всички заплати. Ако трябва, да се започне от най-високите постове, нямам проблем с това. Някои решения трябва да се вземат от парламента, някои от правителството, но заплатите трябва да се намалят - започвайки от мен", каза Новалич.

В Хърватия досега са регистрирани 361 случая на заразени с коронавирус, шестима от които са на респиратор, един смъртен случай и петима излекувани.

В Босна и Херцеговина заразените са 150, има един смъртен случай и двама излекувани.

NOVINI.BG ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
1739 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Аз

2020.03.24 | 15:32

1
А на цените планират ли намаляване!?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини