Коронавирусът вдигна рейтинга на Еманюел Макрон

  • 21 март 2020 14:35

  • 1708
  • 1
Коронавирусът вдигна рейтинга на Еманюел Макрон
© Getty (архив)

Рейтингът на френския президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на се е покачил до най-високото си равнище от повече от две години, сочи проучване на общественото мнение, оповестено вчера и цитирано от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32986

Това се свързва с начина, по който държавният глава на западноевропейската страна се справя с кризата, предизвикана от коронавируса, който очевидно печели доверието на мнозинството от французите.

СЗО предупреди, че и младите са изложени на риск от Covid-19

Според анкетата на "Харис Ентерактив" доверие в президента са изразили 51 процента от французите. Това е 13 на сто увеличение спрямо предишния месец и е най-високият му рейтинг от януари 2018 г.

Допитването бе направено, след като в началото на тази седмица Макрон обяви в телевизионно обръщение строги ограничения върху движението на хората, за да се забави разпространението на заразата. Обръщението бе наблюдавано от 35 млн. души.

Армията на Нидерландия се включва в борбата с епидемията

Френските власти вече затвориха ресторанти и барове, училища и ски курорти, но Макрон каза, че са необходими още по-строги ограничения, безпрецедентни в мирно време, защото броят на заразените се удвоява на всеки три дни, а на смъртните случаи - все повече.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
1708 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Тъпо

2020.03.21 | 17:39

1
Тези французи май са много тъпи! Първо, избраха не много нормален в житейски аспект МЪЖ! Квалификациите всеки може да ги посочи... Сега, вдигат доверието си в този г........ Л?! Сигурно, че мерките са на временни след почти едно месечното закъснение! Или, че проведе избори в най-подходящото време? Или, че на бързите му и адекватни мерки, се дължи НИСКАТА смъртност на французите? Та те мрат с високи темпове.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини