Паническото пазаруване принуди британските супермаркети да наложат лимити

18 март 2020 14:02

Паническото пазаруване принуди британските супермаркети да наложат лимити
© Getty Images/Guliver
1221 0

Паническото пазаруване на британски купувачи ескалира в сряда, което доведе до опразване на щандовете от уплашени клиенти, грижещи се за своята изолация заради коронавируса. Това накара големи вериги магазини като Tesco и Sainsbury's да въведат ограничения на покупките, предаде БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24152

Премиерът Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, който се сблъска със сериозни критики за това, че действа твърде бавно и твърде предпазливо, за да се справи с пандемията от Covid-19, заяви във вторник, че няма причина хората да се презапасяват и че доставките на храни са подсигурени.

Защо коронавирусът отприщи лудешкото купуване на тоалетна хартия?

В супермаркетите в цялата страна обаче пазаруващите се изплашиха. Около някои супермаркети се извиха огромни опашки. "Става все по-лошо", каза източник в един от големите супермаркети във Великобритания.

За да се справи с паническото пазаруване, Sainsbury's взе решение на ограничи клиентските покупки. Tesco пък позволява на своите клиенти да закупуват само по две опаковки от определени артикули като сушени тестени изделия, тоалетна хартия и мляко с голяма трайност.

Актуална информация за мерки и ограничения на придвижването в Европа и по света

Големите хранителни магазини във Великобритания се борят повече от седмица, за да поддържат щандовете си заредени със стока. В понеделник Aldi стана първият магазин за хранителни стоки в Обединеното кралство, който въведе лимити, като ограничи клиентите да купуват до четири броя от всеки един продукт по време на всяко посещение в магазина. Веригата магазини Morrisons пък предупреди, че е изправена пред извънредни времена.

"В момента сме изправени пред безпрецедентни предизвикателства и несигурност при справянето с Covid-19", заявиха председателят на компанията Андрю Хигинсън и нейният изпълнителен директор Дейвид Потс.

Супермаркетната индустрия в страната посочва, че работи в тясно сътрудничество с доставчиците, за да продължи движението на храната през системата и за да се правят повече доставки в магазините, за да се запълнят рафтовете отново. Отбелязва се, че все още идват доставките от Европа, въпреки наложените блокади в Италия, Испания и Франция. Един от изпълнителните директори на верига супермаркети пък посочи, че британското правителство едва сега започва да разбира мащабността на кризата в тяхната индустрия.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24152

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1221 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини