Съветът на ЕС също въвежда "виртуални" пресконференции

  • 16 март 2020 12:06

  • 219
  • 0
Съветът на ЕС също въвежда "виртуални" пресконференции
© Getty Images

Съветът на ЕС съобщи, че свиква днес "виртуална" пресконференция след видеоконференцията на финансовите министри от еврогрупата. Съветът е първата институция на ЕС, която прибягва до този похват заради епидемията от Ковид-19. Засега няма съобщение за промяна в организацията на всекидневните обедни пресконференции на Европейската комисия, предава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33050

Журналистите ще могат да зададат въпросите си онлайн и не са поканени в сградата на Съвета в Брюксел. Миналата седмица Съветът съобщи, че до края на март предвижда да заседава също утре, както и в понеделник и вторник следващата седмица.

Външните министри обсъждат COVID-19 и мигрантската криза

Засега не се уточнява дали тези заседания ще бъдат на място в Брюксел, както обикновено, или отново ще се прибегне към видеоконференции с министрите от столиците в ЕС заради епидемията.

Предвижда се, макар и от разстояние, европейските министри този месец да обсъдят въпроси, свързани с капиталовите пазари и правилата за застрахователите, обстановката в Китай, Украйна и Близкия изток, правилата за разширяването на ЕС и процедурите по чл. 7 срещу Полша и Унгария.

Миналата седмица НАТО първа обяви, че отменя предварително насрочена пресконференция в централата на алианса в Брюксел. Вместо това генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг ще представи годишния доклад за дейността на организацията на пресконференция, предавана в Туитър и Фейсбук. Журналистите ще имат възможност да задават въпроси по Скайп.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
219 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини