Макрон: Франция ще се справи с коронавируса като се държи отговорно

  • 15 март 2020 15:25

  • 1168
  • 2
Макрон: Франция ще се справи с коронавируса като се държи отговорно
© Getty Images

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на заяви днес, че правителството не е имало друг избор, освен да наложи по-строги мерки за справяне с коронавируса. Франция обаче по думите му ще преодолее тази криза, ако действа отговорно, предадоха Ройтерс и БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

"Аз съм гарантът за здравето на нашите граждани и за демократичния живот в нашата страна", каза Макрон в защита на решението си да позволи произвеждане днес на местни избори. "Ще превъзмогнем тази криза, като бъдем отговорни всички заедно и един към друг", каза той, след като пусна своята бюлетина в Северна Франция.

Макрон добави, че решението да бъдат затворени магазините и ресторантите, е било необходимо, защото прекалено много хора не са се отнасяли достатъчно сериозно към съветите как да се предпазват от коронавируса.

Към обяд избирателната активност на местните избори е била 18,38 процента, съобщи ТАСС, позовавайки се на данни на вътрешното министерство. Активността засега не е много по-ниска от предишните избори през 2014 г., когато към обяд тя е била около 23 на сто. Най-висока е засега активността в департамент Горна Корсика, където до обяд са гласували 34,5 процента от избирателите, а най-ниска е била в Париж и близките градове - 12,6 на сто.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1168 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
герантофила

2020.03.15 | 16:04

1
ще ,лекува баба си.

2020.03.15 | 16:41

2
не злорадствй,че не се знае и теб кво ще те завърти...болести не се желаят..

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини