Нови мерки в Испания и Франция в борбата с епидемията от коронавируса

  • 13 март 2020 15:19

  • 1819
  • 0
Нови мерки в Испания и Франция в борбата с епидемията от коронавируса
© Getty Images/Guliver

Кметството на Мадрид обяви, че ще нареди да бъдат затворени терасите на баровете и ресторантите в испанската столица заради епидемията от новия коронавирус, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

Освен това кметът Хосе Луис Мартинес-Алмейда препоръча на баровете и ресторантите изцяло да затворят, като негов говорител подчерта, че това е само препоръка, а не заповед.

Според испански медии очаква се от утре в района на Мадрид да бъдат затворени всички барове, ресторанти и магазини освен супермаркетите и аптеките, отбелязва Ройтерс.

Испания изолира четири града заради коронавируса, политици и министри са с положителни проби

След Италия Испания е втората тежко засегната от коронавируса европейска страна с над 3000 заразени и 84 починали, а най-много случаи има в района на Мадрид. В Испания вече са затворени училищата и музеите, не се допуска влизането в испанския пристанища на круизни и туристически кораби, идващи от Италия, не се приемат и полети от Италия.

Френският премиер Едуар Филип обяви, че правителството понижава от 1000 на 100 души разрешения лимит за масови събирания във Франция, за да се спре разпространението на коронавируса. Забраната за събирания над 100 души влиза в сила незабавно и важи за цялата територия на страната, допълва БТА.

Макрон: Във Франция от 16 март временно се затварят детски градини, училища и университети

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1819 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини