Заразените с коронавируса в Нидерландия станаха 614. В Белгия регистририраха 85 нови случая

  • 12 март 2020 17:02

  • 2280
  • 0
Заразените с коронавируса в Нидерландия станаха 614. В Белгия регистририраха 85 нови случая
© gettyimages (архив)

Потвърдените случаи на коронавируса в Нидерландия станаха 614, което е с 22 процента повече от вчера, съобщиха здравните власти, цитирани от Ройтерс. Районът с най-много заразени - 273 - е южната провинция Северен Брабант, посочи в комюнике Националният институт за обществено здраве. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

В Белгия през последното денонощие са регистрирани 85 нови случая на коронавируса, с които заразените са вече 399, предаде ТАСС, като се позова на министерството на здравеопазването. До момента починалите вследствие на вируса в страната са трима.

Три жертви на Ковид-19 в Белгия само за ден

Смъртните случаи в резултат на коронавируса в Швейцария станаха шест, след като през последните 24 часа починаха още двама души. Данните са на кризисни щаб в граничещия с Италия кантон Тичино. Става въпрос за хора на възраст над 80 години. До момента положителен тест за вируса са дали 858 души, като 815 от тях са потвърдени. Заболелите са станали с 202-ма повече в сравнение с вчера. По решение на швейцарското правителство до 15 март са забранени масови прояви с повече от 1000 участници. В борбата с разпространението на вируса се включи и армията.

Белгия обяви 17 нови случая на заразени с коронавируса от началото на седмицата

Властите в Литва съобщиха, че от понеделник ще бъдат затворени училищата, яслите и детските градини, както и университетите. За да се спре разпространението на коронавируса, се забранява също събирането на повече от 100 на едно място, предаде БТА, цитирайки АФП. Мерките ще останат в сила поне до 27 март, каза литовският премиер Саулюс Сквернелис.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време: 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
2280 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини