Италиански лекар за коронавируса: Никой не беше подготвен за такава свирепост

  • 10 март 2020 09:57

  • 13544
  • 3
Италиански лекар за коронавируса: Никой не беше подготвен за такава свирепост
© Gettyimages (архив)

Д-р Даниеле Мачини, който работи като лекар в болницата в Бергамо в Северна Италия, разказа от първо лице каква е ситуацията в най-тежко засегнатата от коронавируса страна в света след Китай. Припомняме, че в Италия заразените с щама COVID-19 надхвърля 9000 души, а починалите са над 460.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

,,След като дълго време умувах как и какво да напиша относно случващото се в Италия, прецених, че мълчанието в случая не е отговорно поведение. Ще се опитам да предам на хората, които са далеч от нас, какво е усещането на живееш и работиш в епицентъра на коронавируса и по-точно в град Бергамо в Северна Италия. Разбирам нуждата от това да не се всява паника, но аз просто се чувствам длъжен да запозная хората със случващото се тук'', пише в една от социалните мрежи д-р Мачини.

Цяла Италия е поставена под карантина

,,Наблюдавах с изумление цялата тази реорганизация в болницата, където работя, докато коронавирусът все още се спотайваше в сенките. Истината е, че никой от нас, включително и аз, не подозирахме за мащабите на това, което ни очакваше. Никой от нас не беше подготвен за тази свирепост'', коментира още той.

Българка в Италия: Много е напрегнато

,,Тази война с коронавируса продължава без прекъсване, ден след ден и нощ след нощ. Липсата на болнични легла вече се усеща повече от осезаемо. Вече не се делим на хирурзи, уролози и ортопеди – всички сме под един знаменател срещу коронавируса. В същото време броят на заразените не спира да се покачва, сякаш всеки, който се изследва, е задължително с положителна проба за коронавирус и друг вариант няма, а цялата система е на път да рухне'', разкри още д-р Мачини.

Италия като филм на ужасите заради коронавируса

,,Колегите ми са капнали от умора, докато в очите на някои от медицинските сестри ясно виждам техните сълзи заради пациентите, които не сме успели да спасим. За нас няма вече смени или работни часове, социалният живот за нас е преустановен. Вече не виждаме близките си от страх да не ги заразим с вируса. Някои мои колеги също са инфектирани, въпреки предпазните мерки и протоколи, които предприемаме. Някои от техните роднини пък са на границата между живота и смъртта. Така че бъдете търпеливи и не посещавайте театри, музеи или фитнес зали'', пише лекарят.

В заключение д-р Даниеле Мачини посъветва всички хора да намалят паниката и да се съсредоточат повече върху редовна хигиена.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
13544 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Трезвен

2020.03.13 | 09:19

3
Естествено не трябва да има паника, но трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, а не ПОЖЕЛАТЕЛНО, много дисциплина, ред и отговорност пред света на всяка нация при борбата и срещу подобни световни запла
Stamatis

2020.03.10 | 10:34

1
Е
хаха

2020.03.10 | 20:32

2
А, нищо. Страдате от мозъчна недостатъчност! Но от това не се умира.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини