Китай съобщи за 17 нови случая на коронавируса, пренесени от Иран

  • 06 март 2020 20:55

  • 2043
  • 0
Китай съобщи за 17 нови случая на коронавируса, пренесени от Иран
© gettyimages

В северозападната китайска провинция Гансу са били потвърдени 17 нови случая на коронавируса, пренесени от Иран, с което общият брой на заразените там става 28, съобщиха местните здравни власти, цитирани от БТА.

Седемнайсетте нови пациенти са сред поставените под карантина пътници, които са влезли в провинциалната столица град Ланчжоу с редовни полети от Иран между 2 и 5 март, съобщи здравната комисия на Гансу в изявление на сайта си. Преди това в Гансу са били потвърдени 11 пренесени от Иран случаи на заразата. Общо 283 пътници, пристигнали от Иран, в момента са под карантина, се казва в изявлението.

Единствените нови случаи на заразяване с коронавируса в китайската провинция Хубей са тези в град Ухан

Миналия месец Гансу стана първата китайска провинция, която понижи степента на предприетите мерки от първо (най-високото) на трето ниво, като отражение на липсата на нови случаи на коронавируса.

Виетнам съобщи днес за първия нов случай на коронавируса от три седмици, предаде още агенцията, като се позова на кмета на Ханой Нгуен Дук Чунг. Двайсет и шест годишна жена е била приета вчера в болница във виетнамската столица със симптоми на треска, каза Чунг на пресконференция. Тя се е върнала в понеделник от пътуване в Европа, по време на което е посетила Лондон, Милано и Париж.

Виетнам досега е потвърдил 17 случая на коронавируса, включително този на младата жена. 16 от пациентите вече са излекувани и изписани от болница. Засега във Виетнам не са регистрирани смъртни случаи от вируса.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2043 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини