Разбиха "Анонимните"

  • 11 юни 2011 18:33

  • 2001
  • 2
Разбиха "Анонимните"
© Getty Images/Guliver Photos

Тримата задържани са испанци на възраст между 30 и 32 години. Предполага се, че те са лидерите на испанската секция на "Анонимните", която действа от години.

Тя има доста свободна структура и обикновено атакува в кибер пространството структури, които имат определено влияние в обществото. За свой символ са избрали маската на личността от Късното Средновековие и герой от комикса "В като вендета" Гай Фоукс.

Испанските власти посочват, че в една от последните си справки НАТО отбелязва, че "Анонимните" са опасност, подобна на „Ал-Кайда", талибаните или Северна Корея, защото могат да се сдобият с деликатна информация, която след това да огласят.

Десислава Станева
2001 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.12.29 | 15:18

2
"delikatnata informaciq"e ISTINATA ,koqto vlastite po sveta navsqkyde kriqt!!!Mnogo gi e strax da ne izlezat naqve deistvitelnite im dela.Davaite mom4eta ..zakopaite teq mrysnici!!
Gost

2013.12.29 | 15:18

1
И как пък точно сравняват група, която им разбива тъпите незащитени сайтове, с терористична група, която избива хора? Значи според тях, хакването на сайта на малоумното правителство, което само мъчи хората, е равносилно на избиването на няколко хиляди от народа? Ами да, защото те гледат на народа само като парична единица, която да точат, съответно хакерските атаки им костват пари... Вие съгласни ли сте да гледат на вас само като на валута?

Добави коментар

Водещи новини