Германски министър отказа да се ръкува с Меркел заради коронавируса

  • 02 март 2020 20:43

  • 2762
  • 1
Германски министър отказа да се ръкува с Меркел заради коронавируса
© Getty Images/Guliver

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер отказа да се ръкува с канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се заради епидемията от коронавирус. Това стана на среща днес в Берлин, предадоха ДПА и БТА.

В интернет веднага се появи видеоклип от случката, който бързо стана хит в онлайн пространството. На него Меркел влиза за участие в среща, посветена на миграцията, минава зад стола на Зеехофер и после му подава ръка, за да го поздрави. Министърът обаче отказва да стисне протегнатата й ръка и се оправдава със здравните препоръки за предотвратяване на разпространението на коронавируса - включително добра хигиена на ръцете и избягване на прекалено много физически контакти.

След това Меркел се отдръпва и двамата се смеят, както и голяма част от присъстващите на срещата.

10 нови случая на коронавируса в Германия за последното денонощие, мъж е в критично състояние

По този повод ДПА припомня, че в петък Меркел заяви на събитие в своя избирателен район в Щралзунд, че "няма да се ръкува с никого".

Във федералната република са регистрирани 150 случая на заразяване с коронавируса.

Последвайте канала на

Novini.bg
2762 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.03.03 | 10:49

1

ne e zaradi virusat a zaradi prestapnata plotika na hermafrodita merkel koiato zarobi darjavata germania sas arabski manafi.

Добави коментар

Водещи новини