Берлин: ЕС очаква Турция да спазва споразумението за мигрантите

  • 02 март 2020 15:53

  • 1028
  • 5
Берлин: ЕС очаква Турция да спазва споразумението за мигрантите
© gettyimages

Европейският съюз очаква Турция да спази споразумението за мигрантите и да попречи на мигрантския поток към Европа.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1519

Това заяви днес говорителят на германското правителство Щефен Зайберт, цитиран от АФП. "Убедени сме в ценността на споразумението и очакваме то да бъде спазено. Без никакво съмнение обаче сме изправени пред ситуация, която не е в духа на това споразумение", изтъкна Зайберт на пресконференция в Берлин. Говорителят на германското правителство подчерта, че ЕС е изплатил на Турция 3,2 милиарда евро от общо шестте милиарда, обещани със споразумението, постигнато между Брюксел и Анкара през 2016 г. Средствата има за цел да помогнат на Турция да финансира приема на бежанци, основно сирийци, бягащи от войната, и да възпрепятства мигрантския поток към Европа. "Ако има недоволство от турска страна по отношение на приложението на споразумението, на начина, по който се извършват плащанията, това трябва да се обсъди помежду ни", каза още Зайберт.

Ердоган: Вратите на Турция към Европа ще останат отворени за мигрантите

Няколко хиляди мигранти се отправиха този уикенд от Турция към гръцката граница, където по голямата част от тях бяха спрени от гръцките сили за сигурност. Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва заяви днес, че скоро "милиони" мигранти ще се запътят към Европа, след като Турция отвори границите си с ЕС. Тази ситуация създава безпокойство в Европа, която се опасява да не се сблъска с мигрантска криза, подобна на тази през 2015 г. Безпокойство е особено сериозно в Германия, приела между 2015 и 2016 г. над един милион мигранти, което допринесе за успеха на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия", отбелязва БТА, цитирайки АФП.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1028 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2020.03.02 | 18:26

5

boje shto za idiotizam e tova darjavata koiato izdarja podpomaga I sponsorira arabskite manafi I ubiici I gi priema sas otvoreni obiatia ocakvala turcia da zadarji neinite zlatni kokoshki stiga gluposti.

2020.03.02 | 16:59

4

Берлин: очаква Турция да спазва споразумението за мигрантите. Бла-бла-бла.

По-скоро Берлин да очаква самите мигранти на своите граници, като следствие на педалската политика на ЕС.

ergolqm

2020.03.02 | 16:38

3

ерголям клеца целия педалски съюз, а vw ще му строят завод за да го правя по голям, по силен и по богат. да ги клеца още по успешно.

педалския

2020.03.02 | 16:14

2

бай ердо изнудва педалския съюз както си иска. да спрат да му строят заводи и да го правя по силен и по силен.

2020.03.02 | 16:09

1

Тъ.паци, дайте ги тези пари за огради, хора, техника

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини