Папата се появи публично след настинката, но отмени едноседмичното си духовно оттегляне край Рим

  • 01 март 2020 14:02

  • 409
  • 1
Папата се появи публично след настинката, но отмени едноседмичното си духовно оттегляне край Рим
© gettyimages

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март за първи път от четири дни се появи публично, след като "леко неразположение", както Ватикана го представи, го принуди да отмени някои аудиенции и дейности, предаде БТА.

Главата на Римокатолическата църква се показа от прозореца на Апостолическия дворец, за да отправи към хилядите хора на площад Свети Петър неделното си обедно послание и да им даде благословия. Това е първата му публична поява, откакто по време на месата за Пепелната сряда бе забелязан да кашля и да бърше носа си. Ватикана не уточни от какво е болен, но в петък говорител отхвърли спекулациите, че може да е нещо повече от леко неразположение.

Папа Франциск трети ден отменя ангажиментите си заради настинка

Италия бе засегната най-тежко от коронавируса в Европа, регистрирайки над 1100 потвърдени случая, откакто на 20 февруари бе установена заразата там. Най-малко 29 души са починали.

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март обяви днес, че заради настинката ще се наложи да пропусне едноседмични духовни упражнения с висши служители на Светия престол в околностите на Рим, които трябваше да започнат по-късно днес. Това е уединение, на което папата всяка година присъства в началото на Великия пост. "За съжаление настинката ще ме принуди да не участвам тази година. Ще следвам медитациите оттук", каза 83-годишният папа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
409 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Виж го рогатия, в папско тяло!

2020.03.02 | 18:14

1

Какво "духовно оттегляне" бълнува сатанюгата!!! Та римокатолическото псевдодуховно учение още през 869-та година на последния събор ОФИЦИАЛНО отрече Духа, в т.ч. духовната същност на човека и Вселената!!!

Добави коментар

Водещи новини