Двама румънци, евакуирани от Китай, са поставени превантивно под карантина в Букурещ

  • 10 февруари 2020 11:55

  • 256
  • 0
Двама румънци, евакуирани от Китай, са поставени превантивно под карантина в Букурещ
© Google Maps

Двама румънци, евакуирани от Китай в Берлин, бяха транспортирани снощи в Румъния с военен самолет и ще бъдат поставени под карантина за период от 14 дни, съобщава информационният сайт Зиаре, цитиран от БТА.

Мъжете ще бъдат подложени на тестове за зараза с новия китайски коронавирус. Министерството на здравеопазването посочи, че двамата румънски граждани са били транспортирани от Китай в Германия с медицински полети, организирани в рамките на механизма за гражданска защита на ЕС.

Пациент със съмнения за новия коронавирус е приет в болница в Солун

Снощи те са били докарани в Румъния със самолет C-27J Spartan на министерството на отбраната. Здравословното състояние на двамата е добро и към момента няма индикации те да са заразени с новия коронавирус. Двамата са под медицинско наблюдение в специално предвидено за целта пространство в Букурещ, в което се взети мерки за изолация, уточнява министерството на здравеопазването.

В края на миналата седмица учителка по английски език на 33 години от североизточния румънски окръг Сучава, която в началото на този месец се върнала от Китай, бе приета в окръжната болница със съмнения за коронавирус.

Още 60 души бяха диагностицирани с коронавирус на борда на круизен кораб в Япония

През уикенда специалисти от Института за инфекциозни болести "Матей Балш" в Букурещ съобщиха, че жената има сезонен грип, а не коронавирус, съобщи телевизия Про ТеВе. Жената е в стабилно състояние и остава под медицинско наблюдение.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
256 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини