В Швейцария: Хомофобията се наказва със затвор

Гражданите на Швейцария гласуваха на референдум за приемането на закон, който предвижда наказание при дискриминация заради сексуална ориентация, съобщава „Ройтерс”.

Служителите в обществени обекти и учреждения в сферата на услугите няма да могат да отказват обслужване на клиенти заради сексуалната им ориентация. В подкрепа на това решение са гласували 63,1% от швейцарските гласоподаватели. Едва в три от двадесет и шестте кантона по-голямата част от населението се е обявила против приемането на такъв закон.

Наказанията при проява на дискриминация на основа сексуална ориентация варират от глоба до лишаване от свобода за срок до 3 години.

Нова хомофобска проява в Германия

В края на 2018 г. парламентът на страната одобри разширяване на съществуващото антидискриминационно законодателство, което да обхване и лица с нетрадиционна сексуална ориентация. Предишните норми предвиждаха защита само при проява на расова дискриминация.

Противниците на тази идея заявиха, че така ще се наруши свободата на словото и събраха 50 000 подписа, необходими за провеждането на общонародно допитване.

Коментари

  1. 2020.02.10 | 13:10

    Shithole

  2. 2020.02.10 | 11:05

    НОВИНАТА Е ФАЛШИВА----ГЛАСУВАНЕТО Е ПРОВЕДЕНО В ОПРЕДЕЛЕН КАНТОН,А НЕ В ЦЯЛА ШВЕЙЦАРИЯ---ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ РЕФЕРНДУМ В ЦЯЛА ШВЕЙЦАРИЯ--ПОСЛЕДНОТО ЗАГЛАВИЕ ГО ЗАТВЪРЖДАВА

  3. 2020.02.10 | 10:49

    Тия джендъри и соросоиди не бяха ли най-бедната държава в Европа?

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет