Учени призоваха Великобритания да затвори границите си за посетители от Китай

  • 07 февруари 2020 17:50

  • 1401
  • 0
Учени призоваха Великобритания да затвори границите си за посетители от Китай
© Gettyimages (архив)

Водещи учени от Великобритания са препоръчали на правителството да наложи абсолютна забрана за посетители,  идващи от Китай, където е огнището на коронавируса. Според учените мярката трябва да остане в сила докато бъде открита ваксина за смъртоносния вирус, който по официални данни дотук е убил 638 души.

Според тезата им подобни рестрикции ще осигурят достатъчно време, докато вирусолозите открият лек, с който биха могли да предотвратят разпространението на вируса на местна почва.

По думите на учените правителството до този момент не се заема сериозно по случая с коронавируса, тъй като през вчерашния ден е препоръчало на посетителите от девет азиатски страни, които се чувстват отпаднали или болни, просто ''да си стоят вкъщи''.

От британския парламент направиха въпросното изявление, след като бизнесмен, завърнал се от Сингапур, е имал симптомите на коронавируса.

Поставят под карантина бразилци, които ще бъдат върнати от Ухан

От Здравното министерство отказаха да коментират призива на учените, пояснявайки единствено, че ще продължат да спазват мерките, оповестени на този етап от Световната здравна организация, информира ''Daily Mail''.

Последвайте канала на

Novini.bg
1401 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини