Българин е предизвикал верижната катастрофа в Белгия, отнела живот

  • 06 февруари 2020 09:21

  • 2860
  • 2
Българин е предизвикал верижната катастрофа в Белгия, отнела живот
© Getty Images

Български водач на камион е предизвикал верижната катастрофа край белгийския град Антверпен във вторник, съобщиха местни медии. При катастрофата има един загинал, четирима тежко ранени и 44 леко пострадали, а 65 души останаха невредими.

Медиите уточняват, че един от тежко ранените по-късно е издъхнал в болница. Установено е, че българският водач не е бил под влиянието на алкохол или наркотици. Свидетелството му за правоуправление е отнето за две седмици, а камионът, който е управлявал, засега остава на разположение на експертите, които търсят точната причина за катастрофата.

Верижна катастрофа в тунел отне живота на един, ранени са 49

Пояснява се, че ударът е настъпил непосредствено след вход на пътен тунел, в който се е образувало задръстване. Според медиите към момента на удара на камиона системата, която съобщава за предстоящо задръстване, е била изправна и е работела.

Допълва се, че камионът на българския водач се е ударил в лек автомобил, който така е бил притиснат към спрял отпред автобус. На място е загинал водачът на лекия автомобил, а пътник от единия от два ударени автобуса е починал по-късно.

Последвайте канала на

Novini.bg
2860 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.02.06 | 09:36

1

Горкият шофьор!От преумора е бил неадекватен и попада в тази тежка авария с летален изход.Господ да му помогне!

2020.02.06 | 11:14

2

липсва пакет мобилност

Добави коментар

Водещи новини