Майкъл Блумбърг удвоява парите за кандидатпрезидентската си кампания в САЩ

06 февруари 2020 07:52

Майкъл Блумбърг удвоява парите за кандидатпрезидентската си кампания в САЩ
© Getty Images
467 0

Американският милиардер Майкъл Блумбърг реши да удвои и без това вече огромната парична сума, която ще изразходи за реклама на своята президентска кандидатура от Демократическата партия, с цел да повиши шансовете си и да се възползва от хаотичния изход от първичните избори в щата Айова, състояли се в понеделник, предава БТА и  Асошиейтед прес.

Два дни след изборите в Айова поради различни причини крайният резултат от надпреварата сред претендентите за президент на САЩ при демократите все още е неясен.

След повече от година на фактическа предизборна кампания, предшествала първичните избори в Айова, "теренът си остава все така неясен, както винаги е бил", каза говорителката на кампанията на Блумбърг - Сабрина Сингх. "Междувременно Майк води битка с Тръмп всеки ден", каза тя и добави, че той ще удвои средствата в стратегията на националната си кампания, която преследва от самото начало.

Тя не спомена конкретна сума в долари, но според фирмата "Едвъртайзинг аналитикс", цитирана от АП, досега Блумбърг - бивш кмет на Ню Йорк, е изразходил над 300 млн. за телевизионна, радио и интернет реклама. Това силно повиши рейтинга му в последните анкети, макар че той не участва в преки предизборни сблъсъци с останалите кандидати за партийната номинация от демократите в ранните първични избори в Айова и Ню Хемпшир.

Блумбърг: Нуждаем се от имигранти, които да подобрят културата, религията и икономиката ни

Блумбърг води неконвенционална предизборна кампания и разчита на добро представяне в първичните избори от по-късния етап на кампанията. Той е залял телевизиите, Фейсбук и Гугъл с реклами, които вдигат рейтинга му, макар да не е участвал в нито един от дебатите между претендентите за партийна номинация досега.

Освен че ще налее нови големи средства в рекламиране, кампанията на Блумбърг обяви, че ще удвои броя на заетите в нея до 2100 души. Така екипът му ще разполага още в края на тази седмица със 125 офиса и ще има персонал в 40 щати и територии на САЩ, включително 450 служители в ключовите за изхода от предизборната битка щати Уисконсин, Пенсилвания, Северна Каролина, Аризона, Флорида и Мичиган, съобщава АП.

Novini.bg
467 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини