Дворецът Мильори става убежище за бездомни

  • 03 февруари 2020 15:46

  • 947
  • 0
Дворецът Мильори става убежище за бездомни
© getty images

Дворецът Мильори ще бъде сигурно убежище за бездомните. Това реши Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март.

По време на откриването на обновената сграда папата каза, че красотата лекува. На 31 януари, в навечерието на Световния ден за борба с бедността, папата благослови двореца.
Дворецът, неофициално известен като Двореца на бедния, в момента е дом на около 50 бездомници, живеещи в 16 спални, с топли ястия, приготвени от доброволци.

„Това е дом за мен. Имам собствено легло, собствена стая и собствена баня. Доста се различава от домовете, в които съм живял досега. Тези места изглеждаха като плевня, пълна с добитък“, казва 53-годишният Марио Бреза, нов наемател в приюта на папата.

Карло Санторо, член на католическата благотворителна Общност на Свети Егидий, смята, че дворецът Мильори е истинска смесица от крайности.

Папата: Светът е изправен пред едно от най-големите предизвикателства към цивилизацията

"Това е разкошна сграда до площада и базиликата "Свети Петър", обитавана от онези, които доскоро дори нямаха покрив над главата си", каза Санторо.

Интересът на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март към материално застрашените не е новина. През 2016 г. той покани всички бездомни да присъстват на масова служба във Ватикана, посветена единствено на тях и по време на това събитие остро осъди начина, по който светът се отнася към най-бедните членове на обществото.

Дворецът Мильори е великолепна сграда от 19 век, собственост на Римокатолическата църква. Намира се близо до площада Свети Петър във Ватикана, а миналата година е изоставен от монахини, живели там близо 70 години. Поради близостта му до ключови точки във Ватикана, имаше предложения за превръщането на двореца в хотел, който би спечелил добри пари, тъй като има голям брой посетители в Рим и Ватикана, които се нуждаят от качествено настаняване.

Последвайте канала на

Novini.bg
947 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини