ЕП готов за раздялата с британските евродепутати

Европейският парламент е напълно готов за предстоящата раздяла с британските евродепутати, съобщиха представители на институцията.

В сряда ЕП ще гласува в Брюксел споразумението за оттеглянето на Великобритания от ЕС. Документът ще бъде утвърден, ако бъде подкрепен с гласовете на повече от половината присъстващи в пленарната зала. Британските евродепутати също ще участват в гласуването, уточниха от ЕП.

Великобритания представи официално монета, посветена на Брекзита

Без церемонии между 31 януари и 1 февруари ЕП ще свали трите британски знамена, поставени досега на видими места в институцията. Вече бе съобщено, че едно от знамената ще бъде предадено на Музея на европейската история в Брюксел. Останалите две ще бъдат запазени в протоколната служба и ще бъдат използвани при предстоящи посещения на британски гости на ЕП.

Британските евродепутати вече са освободили офисите си в ЕП в Страсбург, но все още ползват помещенията в Брюксел. Те запазват правата си до 1 февруари, а след това трябва да върнат пропуските си и ще получат карти за достъп до институцията в качеството си на бивши евродепутати, отбелязва БТА.

Коментари

 1. 2020.01.27 | 13:25

  тарикатите британци излязоха от педалския съюз, а гробарите зорлем ще ни вкарват в еврозоната. ново ограбване ни готвят. национални предатели.

  1. 2020.01.27 | 17:53

   кенефчията много ги разбира работите.

  2. 2020.01.27 | 14:25

   По-зле ли живееш сега от преди да сме в евросъюза? Искат ли ти виза да ходиш да миеш кенефи в Германия както преди това? Айде бягай към Русия ако ти липсва комунизма трол малък.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет