Забраниха неонацистка група в Германия

  • 23 януари 2020 15:15

  • 744
  • 2
Забраниха неонацистка група в Германия
© Getty (архив)

Германската е забранила неонацистката групировка Combat 18, предаде Би Би Си.

Федералното вътрешно министерство е съобщило днес за специализирани полицейски операции, проведени в шест провинции. В акцията срещу десните екстремисти са били мобилизирани около 200 служители на реда. При претърсванията са били конфискувани мобилни телефони, преносими компютри, наркотици и пропагандна литература. Към този момент не са постъпили данни за арести на дейци на групировка.

Закопчаха неонацисти в Италия

Combat 18 ("Битка 18") е била създадена във Великобритания през 70-те години на миналия век. Числото 18 е било взето от поредните номера на буквите А (1) и Н (8) в немската азбука, съвпадащи с инициалите на водача на Третия райх Адолф Хитлер. "В нашата страна няма място за тоталитарни идеологии и антисемитизъм", се е посочвало в официалното съобщение на МВР.

Според правителството в Берлин акцията срещу Combat 18 е била свързана с разследването на смъртта на политика Валтер Любке в централния град Волфхаген на 2 юни 2019 г. Защитникът на имигрантите е бил убит от неонациста, наречен Стефан Е. Екстремистът е признал за извършаването от него престъпление преди около половин година.

Вълчи ударни бригади са подготвяли преврат в Берлин

 

Валери Зайцев
744 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.01.23 | 16:54

2

Разбира се не е Меркеуглу ма н гал че то не забранява ислямистки организации...

2020.01.23 | 15:55

1

Крайнолявата Перкел мрази враговете си и ги унищожава безмилостно, но иде и нейният край.

Добави коментар

Водещи новини