Германската полиция залови българина, убил с 14 куршума свой сънародник в Испания

23 януари 2020 11:50

Германската полиция залови българина, убил с 14 куршума свой сънародник в Испания
© Gettyimages (архив)
2767 1

46-годишен български гражданин бе задържан при операция в Германия, след като е бил заподозрян за кървавия разстрел на 43-годишния свой сънародник край испанския курортен град Марбея през октомври м.г.

Сигналът за намереното тяло в канавка край Марбея бе подаден 27 октомври. Предната вечер българинът е бил обявен за издирване, след като съпругата му сигнализирала в полицията, че е излязъл в петък вечерта от дома им и не се е прибрал. Семейството живеело в Испания от 3 години, а преди това е било в Южна Африка. При аутопсията, извършена в Института по съдебна медицина в Малага, патоанатомите са извадили 14 куршума от тялото на 43-годишния мъж. Процедурата е продължила два дни, тъй като се е наложило употребата на рентген, за да бъдат открити всички куршуми.

Акцията по задържането на заподозрения е съвместна между германските и испанските власти. В продължение на 10 дни разследващите са следили 46-годишния мъж преди да го арестуват. При обиск в дома и колата му е открит наркотик – 5,6 кг кокаин в скривалище, намерени са и пистолет, както и множество регистрационни табели на автомобили.

14 пъти е бил прострелян убитият българин в Марбея

Германските власти заявиха, че задържаният старателно е бил почистил автомобила си, но въпреки това криминалистите все пак са успели да открият засъхнали петна от кръв в колата, която съвпада с тази на жертвата.  Автомобилът му е иззет за допълнителни експертизи, информира ''El Pais''.

Предстои сънародникът ни да бъде екстрадиран в Испания, където срещу него да започне съдебен процес.

Novini.bg
2767 1

Коментари (1)

Добави коментар
Селфи

2020.01.24 | 09:37

15619

Не ми се мисли какво го чака, човечеца.....

Добави коментар

Водещи новини