ЕС започва всенародно допитване за целите на бъдещето

  • 22 януари 2020 14:15

  • 350
  • 2
ЕС започва всенародно допитване за целите на бъдещето
© Getty Images/Guliver (архив)

ЕС започва всенародно допитване за определяне на целите за бъдещето. Допитването ще продължи две години, а началото ще бъде дадено на 9 май, съобщи днес Европейската комисия.

Готови сме да изслушаме всички мнения и след това да предложим съответните законодателни промени, заяви на пресконференция зам.-председателят на ЕК Дубравка Шуица. Тя отбеляза, че резултатите от допитването няма да бъдат задължителни за общностните институции и няма непременно да бъдат претворени в ново законодателство.

Европейският съюз ще наложи мита върху вноса от страни, които не спазват екостандартите

Шуица коментира, че досегашните подобни проучвания не са били успешни, защото са оставали без последици. Тя добави, че ако мнозинството от гражданите на ЕС иска промяна на европейските договори, това може да се постигне, стига да има необходимата подкрепа от европейските институции.

Зам.-председателят на ЕК посочи, че допитването може да бъде извършвано на различни места, не само в големите градове и може да обхване дори обществени прояви, за да се чуе мнението на повече хора.

Според Шуица гражданите могат да правят всякакви предложения за бъдещето и ЕС. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
350 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ще

2020.01.22 | 17:01

2

ще питат ли искаме ли гей паради и джендърно образование???

Дpън дpън яpинa!

2020.01.22 | 14:52

1

Пъpвo ce дoпитвaт, фakт и пocлe зakpивaт, cъщo фakт! Пpимepи мнoгo, тoвa e eдин oт нeизмeннитe пpинципи нa идиoтизмa в дeмokpaциятa!

Добави коментар

Водещи новини