Ръст на бомбените нападения в Швеция

  • 16 януари 2020 21:53

  • 1370
  • 2
Ръст на бомбените нападения в Швеция
© gettyimages (архив)

Разрастването на насилието, свързано с наркотици и престъпни банди, е довело да увеличаване с 60 на сто на бомбените експлозии в Швеция през 2019 г.

Това показва правителствена статистика, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс. През изминалата година шведската полиция е регистрирала 257 бомбени нападения, докато през предходната година броят им е бил 162, обяви Националният съвет за превенция на престъпността. В съобщението на съвета не се уточнява какъв тип експлозиви са били употребявани най-често и не се дават други подробности, но шведски медии твърдят, че някои от нападенията са били извършени със самоделни бомби, изработени от термоси, пълни с взривно вещество.

Убиха сръбски мафиот в Стокхолм пред очите на неговите жена и дете

През последните две години в Швеция имаше вълна от стрелби и бомбени атаки, свързани според полицията с ганстерски конфликти в големите градове. Това шокира шведите, които винаги са смятали страната си за една от най-безопасните в света. Общественото недоволство заради насилието накара правителството да увеличи разходите за полицията и да започне кампания за борба с организираната престъпност.

Филип Епитропов
1370 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
някой

2020.01.17 | 09:00

2

някой да не си помисли, че това има нещо общо с мангустите дето си ги вкараха от толерантност

.

2020.01.17 | 03:07

1

Нищо де! Нали си имат Грета? Тя ще ги разгроми всичките. :D

Добави коментар

Водещи новини