Светът посрещна новата 2020 година

  • 01 януари 2020 09:27

  • 1126
  • 1
Светът посрещна новата 2020 година
© Getty Images/Guliver

Стотици хиляди хора се събраха да посрещнат Нова година в района на една от най-известните забележителности в германската столица Берлин - Бранденбургската врата, предаде ТАСС.

На площада при Бранденбургската врата традиционно се провежда най-голямото новогодишно шоу в Германия с фойерверки и концерт. Шоуто се излъчва пряко по германските телевизии.

Подготовката за празника започна преди около седмица. Работници поставиха десетки километри кабели, построиха няколко сцени, монтираха гигантски екрани и вдигнаха десетки палатки с храна, напитки и сувенири.

Франция посрещна Нова година, предаде Франс прес.

Десетки хиляди хора се събраха на знаменития булевард "Шан-з-Елизе" в Париж, за да посрещнат идването на новата 2020 година. На Триумфалната арка, която е една от най-известните забележителности на френската столица, бе проведено светлинно шоу, а точно след полунощ в Париж имаше фойерверки.

Британската столица Лондон посрещна Нова година с камбанния звън на Биг Бен и фойерверки на брега на река Темза, предаде ТАСС.

Небето над Лондон бе озарено от празнична заря. Над британската столица бяха изстреляни 12 хиляди пиротехнически заряда. Близо две хиляди от тях бяха изстреляни от една от най-популярните лондонски забележителности - виенското колело "Лондонско око". Ежегодното празнично мероприятие бе излъчвано пряко по британските телевизии, включително и по Би Би Си.

Фойерверки, изненади и масови празненства: Тараклия посрещна Новата 2020 година.

По традиция много тараклийци и гости на бесарабския град отпразнуваха Нова година на централния площад.

Няколко хиляди души се събраха, за да се сбогуват с изминалата година и да посрещнат Новата 2020-а. Празничното събитие, организирано от кметството, започна с концерта на молдовските групи DJSlav, MSSpayce и BendBrass. Радваха се жителите и на отворените преди седмица Коледен пазар и детски кът.

Ню Йорк посрещна новата 2020 година

Няколко минути преди Новата година, кметът Вячеслав Лупов се обърна към жителите на Тараклия с поздравителен адрес.

"Ще се погрижим хората тук да живеят добре и да се чувстват чудесно, а тази земя да процъфтява. Това е нашата основна задача. Мисля, че в бъдеще работата ни с вас ще бъде много по-ползотворна", каза Лупов.

Кметът приветства хората и им пожела всичко най-хубаво: "искам тази година да бъде наистина година на промяна и всеки от вас по никакъв начин да не съжалява, че е гласувал за мен, че избрахте промени към по-доброто. Благодаря ви много, честит празник!", каза кметът на града.

Точно в полунощ небето на Тараклия се озари с празничен 10-минутен фойерверк, в края на който на сцената се появи дългоочакваната гостенка от България - Райна. Заедно с поп-фолк певицата, тараклийците пееха песни, играеха български народни танци, поздравяваха се с настъпилата 2020 година.

В края на изявата си, Райна се снимаше с всички желаещи до главното коледно дърво на Тараклия.

"Относно тазвечерния концерт, който имах в Тараклия се почувствах "в свои води", както се казва. Публикатауспя да ме предразположи - танцуваше, веселеше се, играеха се хора. Това ме накара да се чувствам много щастлива и се заредих с много положителни емоции. За мен беше изключителна чест и удоволствие да посрещна първия ден от Новата година именно тук. Искам да пожелая на всички, с които споделихме този празник, да бъдат живи и здрави, да имат много поводи за радост и нека Новата 2020 година им донесе много щастие и душевен мир!", поздрави Райна бесарабските българи в Тараклия.

Новогодишната програма продължиха музиканти от молдовската група BendBrass.

Близо три милиона души посрещнаха Новата 2020 година на плажа Копакабана в бразилския град Рио де Жанейро, предаде Асошиейтед прес.

Рио де Жанейро традиционно провежда едно от най-големите новогодишни празненства в света с музика, питиета и религиозни ритуали. Много хора се обличат в бели дрехи, с което изразяват надеждата си за мир в света. Около две хиляди полицаи се грижат за безопасността на тържествата.

Очаква се много местни жители да останат на Копакабана до изгрева на слънцето, отбелязва Асошиейтед прес.

Последвайте канала на

БТА
1126 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
dano go zakriqt toq sait

2020.01.01 | 10:07

1

dremi na topkite vie s taq amerikanska 6izofreni4ka nova godina ne sprehte
az vi pojelavam da go zakriqt toq skapan sait

Добави коментар

Водещи новини